De fotograaf


Mijn naam is Monique van den Kommer en ik ben degene achter de naam Zilte C fotografie.  Ik fotografeer nu ongeveer 6 jaar. Eerst alleen hobbymatig, maar al snel merkte ik dat ik meer wilde dan alleen maar 'kiekjes' maken. Ik wilde beter worden, mijzelf ontwikkelen en nog meer ontwikkelen. Na verschillende cursussen, kreeg ik steeds beter een idee van wat ik mooi en leuk vind, en nog beter: steeds meer mensen gingen mijn foto's leuk vinden!! Portretten, natuur, begrafenis/crematie, productfotografie.... Ik ben begonnen met portretten van mijn kinderen en natuur/landschapsfoto's, maar ik ontdek al snel dat ik heel veel leuk vind om te doen! Allemaal toch ook weer anders van aanpak maar daardoor juist enorm uitdagend.

                                                                                                                                                                                                                                                                  Foto:© Karen Duin

Bij een begrafenis/crematie denkt niet iedereen gelijk aan een fotograaf die tijdens de plechtigheid in de rondte loopt. Het idee spreekt je gelijk aan of juist niet. Het is echt een gevoelskwestie of je daar open voor staat en iets wilt hebben om op terug te kunnen kijken. 

Voor mij voelt het echter als een enorme eer wanneer ik gevraagd wordt om te mogen fotograferen tijdens het afscheid. De dag en ceremonie gaan toch in vele gevallen in al het verdriet aan de nabestaanden geheel of gedeeltelijk voorbij. Het is erg mooi om mensen een waardevolle herinnering te geven in de vorm van een boek met daarin de mooiste foto's van de laatste momenten met hun dierbare. Het voelt als een eerbetoon aan de overledene en ik denk echt dat het helpt bij het rouwproces van de nabestaanden.

-----------------------------------------------


Ik heb geen studio, maar fotografeer het liefst mensen buiten in de natuur. Je kunt in een photoshoot van te voren heel veel dingen bedenken en verzinnen, maar ik heb gemerkt dat ik vooral fotografeer op gevoel/intuïtie en heel erg ad hoc. Ik ga altijd wel vooraf op een buitenlocatie kijken wat er interessant is, hoe de lichtomstandigheden zijn, welke natuurlijke attributen ik kan gebruiken, maar ... op het moment zelf is er toch altijd de interactie met de mensen, hun eigen inbreng, zie je nog meer andere dingen, zijn de lichtomstandigheden meer of minder geschikt voor wat je in je hoofd had... Dat geeft niet, het houdt je juist scherp, gefocust en kan zeer verrassend zijn.

Het verhalend fotograferen is iets wat ik super leuk vind om te doen. Wanneer mensen naar een foto kijken en gelijk zeggen wat zij erin zien, direct 'hun' verhaal/gevoel erbij vertellen, dat vind ik echt geweldig. En dat verhaal kan voor iedereen weer heel anders zijn... 

-----------------------------------------------


Natuur, macro en landschappen, dat zijn wel de drie takken gebieden binnen fotografie waar ik rust in vind. Hier kan ik volledig in los gaan, kan echt uren bij een druppel op een grasspriet zitten, pogingen doen om een insect vast te leggen of het juiste standpunt bereiken bij een prachtig weids uitzicht. Mijn doel is om iedereen te laten zien mooi de natuur is, van kleine details tot prachtige landschappen met geweldige wolkenluchten.                                         

-----------------------------------------------                                                                                                                                           


Bij Produktfotografie heb je te maken met stilstaande beelden. Je kunt dan ook helemaal tot in het oneindige het produkt zo perfect mogelijk vastleggen. Ook dit vind ik heerlijk om te doen! Ik heb al heel veel verschillende produkten mogen fotograferen, oa in opdracht van Maisonirem (www.maisonirem.com) Prachtige, unieke sieraden!

----------------------------------------------


 

 

Geïnteresseerd geraakt? Klik hier om mij te benaderen!

Meer informatie over de verschillende vakgebieden? Klik dan op Informatie !